σκοπός της σελίδας

Ο δήμος μας έχει πολλούς πολίτες. Ενεργούς πολίτες. πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν την ανάπτυξη του δήμου. Δεν έχουν όμως που να απευθυνθούν. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του δήμου δεν λειτουργεί. Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις, μπορεί να το κάνει μέσα από αυτή τη σελίδα, στέλνοντας μήνυμα στο eleni.mattheou@yahoo.gr και θα αναρτηθεί όπως και η απάντηση του εκάστοτε υπεύθυνου του δήμου. Επιθυμητό βέβαια είναι και οι εκπρόσωποι του δήμου να αναρτούν την δράση τους για να προοδεύσει ο δήμος μας το δυνατόν γρηγορότερα.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Το ευ λειτουργείν ενός δήμου

το παρόν κοινοποιήθηκε σήμερα 27/08/2011
στο γραφείο δημάρχου mayor@thermaikos.gr
στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου pds@thermaikos.gr

Πως θα έπρεπε να λειτουργεί ένας δήμος

Είναι φυσικό να μην αρκούν οι  εκλεγμένοι για να φέρουν εις πέρας τις υποθέσεις μιας τέτοιας γεωγραφικής και πληθυσμιακής έκτασης. Οι υποθέσεις πολλές - τα προβλήματα αμέτρητα, ειδικά αν ανασκαλεύουμε συνεχώς τα παλιά. Δεν λέω να τα ξεχάσουμε - μην χαίρεστε - απλά πρέπει να τρέχει η επίλυσή τους παράλληλα με την πρόοδο του τόπου και να μην μπαίνουν παντού εμπόδια απ' τα παλιά. Και απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτος γιατί κανενός  οι πράξεις μέχρι στιγμής δεν ήταν ορθές.
 Αν η μέχρι τώρα πορεία ήταν η πρέπουσα θα ζούσαμε σε έναν παράδεισο αντί για  την κόλαση που αντιμετωπίζουμε. Τι διαμαρτύρεστε; Πως χαρακτηρίζετε ένας τόπος που δεν μπορείς να πιεις το νερό που τρέχει από την βρύση σου; Που περνάς δίπλα  από υπέροχα γιασεμιά που βρωμάνε σκουπιδίλες (όχι τα άνθη φυσικά αλλά και η ευωδιά τους δεν μπορεί να βρει το δρόμο για τους υποδοχείς της μύτης σου...); Που βρέχει και εξαφανίζονται οι δρόμοι; Αλλά και χωρίς να βρέχει περνάνε τα αυτοκίνητα και σε πιτσιλάνε με - ένας θεός ξέρει τι -βρομόνερα (γιατί για να πλένει ο άλλος το μπαλκόνι του, πάει να πει είναι βρώμικο...);
Και τι κάνετε όλοι εσείς οι υπεύθυνοι γι' αυτά και τα άλλα τα αμέτρητα;
Μικρές σπασμωδικές κινήσεις που μακροχρόνια χάνονται στην άμμο. Τι να τις κάνω τις δυο γεωτρήσεις; Μέχρι πότε θα επαρκούν; Και θέλετε να επεκτείνετε και το σχέδιο. Τι θα πίνει ο κόσμος τρομάρα σας; το πετρέλαιο τς Επανομής;

Μόνο με την συνεργασία δημοτικής αρχής και πολτών θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα τοπικά μας προβλήματα και αυτά της παγκόσμιας κρίσης. Η συνένωση των δήμων έδωσε και ένα νέο νομικό πλαίσιο. Ας το εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα από την τοπική κοινωνία. Δώστε τις την ευκαιρία να τα αναφέρει και να προτείνει λύσεις! Ακούστε τους δημότες σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου