σκοπός της σελίδας

Ο δήμος μας έχει πολλούς πολίτες. Ενεργούς πολίτες. πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν την ανάπτυξη του δήμου. Δεν έχουν όμως που να απευθυνθούν. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του δήμου δεν λειτουργεί. Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις, μπορεί να το κάνει μέσα από αυτή τη σελίδα, στέλνοντας μήνυμα στο eleni.mattheou@yahoo.gr και θα αναρτηθεί όπως και η απάντηση του εκάστοτε υπεύθυνου του δήμου. Επιθυμητό βέβαια είναι και οι εκπρόσωποι του δήμου να αναρτούν την δράση τους για να προοδεύσει ο δήμος μας το δυνατόν γρηγορότερα.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ένα βήμα μπρός

Την Δευτέρα 08/08/2011 με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη στα γραφεία του δήμου ΘερμαΪκού - τόσο στο γραφείου του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίου Κυριάκου Στεφανίδη, όπου είχα ραντεβού για μια κουβέντα "εφ' όλης της ύλης", όσο και αργότερα στην τεχνική υπηρεσία, όπου πήγα εκτάκτως και χάρηκα ιδιαίτερα με τα όσα είδα - και περισσότερα με τα όσα άκουσα - από την υπάλληλο κυρία Μαρούσα Λουκαϊδου.

Με τον κύριο Στεφανίδη συζητήσαμε για πολλά καίρια θέματα που αφορούν το δήμο και για τα οποία θα χρειαστεί ένας πολύ καλός συντονισμός κινήσεων για την γοργή επίλυσή τους. Όσο καλύτερη συνεργασία θα υπάρξει - τόσο μέσα από τα όργανα του δήμου όσο και από τις πολλαπλές δυνατότητες που δίνει ο Καλλικράτης - τόσο γρηγορότερη θα είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η επάνοδο της ευημερίας των κατοίκων αυτής.

 Ένα πρώτο βήμα ήταν η άμεση αντίδραση του κυρίου Στεφανίδη στην ενημέρωσή μου για την ανταποδοτική ανακύκλωση (βλ. παλαιότερα άρθρα;  http://energoithermaikoi.blogspot.com/2011/07/blog-post.html - για την ανταποδοτική ανακύκλωση και  http://kathariotita.blogspot.com/2011/07/blog-post_04.html για το πως μπορούμε να λιγοστέψουμε τον όγκο των σκουπιδιών ).Ενήργησε άμεσα για την ενημέρωση του δήμου για το θέμα και για την αίτηση για τοποθέτηση του συστήματος στον δήμο. Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια!
Για κάθε τι νεότερο που θα γνωρίζω θα σας ενημερώνω άμεσα.

Όσον αφορά την τεχνική υπηρεσία, με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για τα θέματα περιβάλλοντος και ότι σε μελλοντικές κατασκευές θα ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν τα νέα κριτήρια (για να γλυτώσουμε και από νέα πρόστιμα...)

Κάτι αρχίζει και κινείται στον δήμο μας - ας μην το τσαλαπατήσουμε. Ας αναδείξουμε τις νέες προσπάθειες και  ας τις στηρίξουμε! Ότι όμως προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο του δήμου θα πρέπει να το σταματήσουμε από την γένεσή του και να το ξεπατώσουμε μέχρι και την τελευταία του ριζούλα.
Ας γίνει κριτήριό μας το καλό και το σωστό και όχι οι  φιλίες , οι γνωριμίες και οι συγγένειες - κομματικές και μη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου